Известие

Collapse
No announcement yet.

амортисьори и пружини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега невъзможно е да ти се счупи пружина от сваляне на колата ти от подемника.....вярвай ми!!!В една мн. по обикновена дупка окачването ти се натоварва десетки пъти повече....Няма как и да ти омекне пружината и ти да усетиш това като си караш колата.Тя просто като се умори сляга /става по-ниска/ или кородирва и от там се чупи...тез приказки дето ги пишете просто са.....приказки от 1001 нощ.
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от silversnake Покажи съобщение
      Boby, логично е така. Чак удари на тампони не съм усетил, качвайки се насам-натам. И като че ли има някакво провисване...на око е трудно обаче, може и да е зрителна измама. Ще направя и опита с помагач.
      Да е счупена - едва ли, трябва да е станало с пускането от подемника, а преди няколко дни ги свалях заедно с морта и обстойно огледах, че и с майстор. Просто едната е по-мека /уморена/ от другата, независимо от причината - сменяна и т.н.
      Но все така ще се ориентирам към нови пружини. За мен е по-добрия вариант. Естествено ще взема най-високите, като за нашенско.
      Благодаря за мненията.
      Измери височината м/у ръба на калника(най-високата тачка в закръглението на гумата) и асвалта от двете страни и ще разбереш дали виси от едната страна.При 164-та като счупих дясната пружина педницата легна като цяло, но отдясно беше още по-ниска.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

..."тез приказки дето ги пишете просто са.....приказки от 1001 нощ"...

...Аз затова разсъждавайки питам, колега... За да избегна приказките от 1001 нощ в магазина... Щото съм се напатил от "пари бол-ефект нулев"
        ... И в такъв случай имам проблем с чисто новия амортисьор, а това дето му викат шок-тестер е бошлав история. Нали?
        А мисля че достатъчно коли са ми минали през ръцете за да се успокоявам че колата ми НЕ "клепе" отпред вдясно...
        ...Както и да е...Ще свалям наново амортисьора, ръчица да пипне, да проба. Ама моята.
        /Между другото - мерих. Отстоянието долен ръб джанта-калник е ср.еднакво от двете страни. Видимо всичко е нормално./
        Last edited by silversnake; d.m.y г., 16:30.
        Alfa Romeo 166 JTD '99 Progression

Comment

Между другото - мерих. Отстоянието долен ръб джанта-калник е ср.еднакво от двете страни. Видимо всичко е нормално./
          Значи амортисьор.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
          X